torsdag 11 augusti 2011

Mulet på fm o sol på em o så varmt såklart

Idag kom ett sändebud från advokaten som processar vårt köp av hotellet.
Hon hade med sig en massa papper för att det gamla köpet skulle hävas och sedan skulle vi dela upp köpet i 4 delar. Allt detta för att säljaren (Abeth) ska slippa moms på sin försäljning. Jag pratade med en annan advokat idag o han sa att det spelar ingen roll, hon har sålt o köpt för många gånger så det räknas helt enkelt som hennes yrke, och då är det moms.
Och momsen betalas av säljaren.


Skatteplanering pågår.

Vi hade fullt upp idag med besök hos:
1.Byggnadsnämnden
2.Magenda travel agency
3.Bokföraren
4.Vår advokat
5.Järn AB södertorg
6.Fribergs färghall
7.Snicken

Så här blev utfallet:

1. Kanonbra, byggnadsingenjören hade tagit fram nya ritningar på våning två och tre. Det såg riktigt bra ut. Jag ska ju alltid hitta fel och lyckades till slut komma på att sovrummen på våning tre var ut mot gatan så vi ska dit igen imorgon o läxa upp honom. :-)
2. Oxå bra, Min fru ska ansöka om ett nytt Filippinskt pass och det är inga probs.
3. Mindre bra för han är på en annan ö och kommer tillbaks imorgon eftermiddag. Jag vill verkligen ha ett möte med honom snart för att jag vill så gärna göra rätt med alla papper.
4. Ett kort o bra möte med den advokaten vi använde oss av vid köpet av villan. Han verkar ha grynkoll (gritstrack) Vi vill ha hans hjälp med att kolla hyreskontrakten vi ska skriva med våra hyresgäster samt en koll av arvsregler här i landet.
5. Åkte med en lång lista till JABS. Det blev inte så dyrt och dessutom blev bilen lastad. Här har Sune o Lasse en hel del att lära (LOL).

JABS filial i Dumaguete

6.Vidare sedan till Fribergs för att köpa färg. Kanonbilligt o kanonservice. Många "Rollar" i farten här. Såg oxå en skymt av Dumaguetes svar på Per Nilsson inne på kontoret. Svarthårig men annars likt.
7. Sista stoppet blev Snicken. Där köpte vi 320 st klinkers till golv med snyggt mönster 40x40 cm, priset blev 13760 pesos för alla. c:a 2000 sek. Fri hemkörning ingick i priset.

Då vi kom hem ikväll fick vi ett strömavbrott på 3 timmar så vi invigde nya utomhusköket med gasspis. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar