söndag 11 september 2011

Vad gör man på en ledig dag?

Söndag har blivit vår lediga dag här, inte för att man jobbar ihjäl sig i veckan men det är skönt att ha en dag då man inte behöver åka till stan utan bara slappna av.
Vad gör man då på sin lediga dag då man är Filippinare?
Jag ska försöka att berätta.
Jag tog en runda med hundskrället som tycker det är skitkul att springa bort ifrån mig så att man blir förbannad.


Lucky som ska döpas om till Naughty!!!

Då hunden var infångad var det dags att städa poolen, Roger är ju ledig på söndagar. Det hittades både det ena och det andra i vattnet. 4 maskar som slingrade sig på botten, troligtvis p.g.a. regnandet i nättras. En vilsen liten krabba som tappat lokalsinnet efter fiestan i Dauin igår samt en nagelsax (????). Undrar hur den hittade dit?


Kräftskiva på Filippinskt vis.

Efter kräftskivan spelade jag lite Play station 3, vi har ju fått ett sånt gratis tillsammans med TV:n jag köpte. Det är 3D som gäller och ett spel ingick, ett bilspel!
Är det något jag tycker är tråkigare än bilspel så smakar det äckligt eller gör ont men eftersom jag fått det gratis så får man väl prova :-(.
Det var skittråkigt.... precis som jag visste att det skulle vara. :-(((((



Bilspel blir inte roligare för att man har löjliga glasögon!

Efter lunchen var det dags för vår nu mera traditionella (3 i rad) söndagstur på MC.
MC:n som det nu snart är dags att lämna in på 10-milaservice, man kör ju inte så mycket.
Vi började med att stanna till vid vår hushållerska Lynn´s hem. Hon bor tillsammans med sin man och sina 8 barn samt ett barnbarn i ett bambuhus på c:a 15m2. Hon hyr huset för 300 pesos i månaden plus el. Både Lynn o hennes man har arbete så de klarar sig rätt så bra, det finns många som har det sämre här. De är alltid glada och trevliga och många europeer ska nog tänka till innan de går och gnäller om alla småsaker.


Dennis Hopper Jr?

Idag tänkte vi åka till en Resort som heter "Atmosphere", vi har hört att det ska vara fräsigt där.
Väl där så träffade vi ägaren som var en engelsk kvinna och senare även en av hennes chefer på stället, Ulrika från Stockholm.
Ulrika har bott på Filippinerna i 8 år, hon kom hit tillsammans med en engelsman och trots skilsmässa är hon fortfarande kvar. Det var den första svenska man har pratat på 2 månader med någon här.
Atmosphere var jättefräscht, men dyrt. Lågsäsongpris på billigaste rummet är 7100 pesos. Men som sagt det var fräscht.



Visst finns det en viss atmosfär?

Dags för hemresa och Naughty tog emot med viftande svans. Ett dopp i poolen och sedan ett besök på kvarterskrogen, Talhatta Beachresort. De e mumma för sorken de...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar