tisdag 20 september 2011

Kontrollbesök på Villa Prescilla

Idag började vi med ett nytt besök på internetleverantören IT Quest. Det låter som de får ihop något som inte är så dyrt. Vi har ju inga hyresgäster ännu så vi har ännu kvar en del betänketid.
På tal om hyresgäster så fick vi idag klart med 4 månadershyra av Österrikaren jag nämnde igår. Det kommer så sakta.........
Prescilla fick idag hämta ut sitt certifikat på att hon åter är Filipinsk medborgare. Det såg ut som ett snyggt diplom med foto och stämplar.
På vägen tillbaka från city till Villa Prescilla hamnade vi mitt i en parad.



Det var Dumaguetes alla skolor som paraderade genom staden med pompa och ståt.
Jag vet inte varför men alla skolor hade ett gäng lite längre killar klädda i numrerade tröjor, så jag gissar på att det hade med något idrottsmästerskap att göra. Basket är en jättestor sport här så det passade in bra tycker jag.
Då vi kom tillbaka till V&P så fick vi ett besiktningspapper i handen av vår anställde.
De hade varit på kontrollbesök från skattemyndigheten eller något liknande.
Vi hade inte något "Mayors Permit" för vår verksamhet och blev därför inte godkända och hade fått en skriftlig uppmaning att snarast införskaffa ett sådant.
Vi kontaktade vår advokat och hon sa att vi har ju precis köpt så lagfarten har inte processats ännu och då utan bevis på att man äger kan man inte heller söka "Mayers Permit".
Så vi måste ålka dit imorgon och förklara. Det låter som det i slutänden inte ska bli något problem i alla fall.
Vår hemsida är under uppbyggnad: www.villaprescilla.com och idag var vi och beställde en 2-sidig ljusskylt som ska hänga ut på fasaden. sakta men säkert går det framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar