tisdag 27 september 2011

Tyfon-tider

Det händer inte så mycket runt omkring oss just nu, vi går mest och väntar. Vi väntar på att lägenheter ska bli färdiga så vi kan börja flytta in möbler o.s.v och sedan hyra ut. Vi väntar också på att de första besökarna från Sverige ska dyka upp. Först kommer Carina & Nathaniel och Ricard & Josefine och därefter Fredrik o Frida. Der ska bli mysigt att få träffa barnen igen det var 3 månader sedan sist.
Samtidigt som ungarna är här så kommer några kompisar att besöka Filippinerna och det blir tid över för att träffa dem med.
Lägenhet 2 är nu klar för möblering så vi har såklart varit och handlat. Det är en liten lägenhet med 3 små rum samt badrum. Den ska bli helt klar till helgen för jag måste flytta en annan hyresgäst hit för vi ska börja renovera hans lägenhet.
Allt är som vanligt alltså.
Jag får frågor från Sverige om vi drabbas av den Tyfon som drabbat Filippinerna enligt media.
Nästan alla Tyfoner som går in över Filippinerna drabbar Luzon områet där bl.a. Manila ligger. Där vi bor är det mycket sällan Tyfoner.
Vi har inte märkt av det mera än att det varit dåligt väder i några dagar med mulet och lite mera regn och blåst än vanligt. Igår t.ex. tyckte jag nästan det var lite kallt p.g.a. blåst och mulet, nästan ingen gång behövde jag torka svett ur pannan. Klockan 21 igår kväll var det ännu 28 grader, snacka om att man blivit bortskämd.
Negros där vi bor drabbas inte så mycket av tyfoner och sånt utan vi har ju andra saker man ska vara rädd för: Mördarspindlar, Gifthoppargrodor, Stryparlarver, slaktargräshoppor och Våldtagarfjärilar.
Tänk på det en stund innan ni kliver av flyget, Carina och Josefine!!
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
Äsch skoja bara......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar