onsdag 21 september 2011

Surkalles ankomst.

I morse då jag kollade mailboxen hade jag fått ett mail från Darwin Buschman.
Han har mejlat till mig 3-4 gånger förut och gnällt över att våra lägenheter är för dyra.
Han blev förbannad på mig då jag talade om priset 16000/månad, för Abeth hade sagt 10000 då han var och kollade i Mars. Jag försökte förklara för honom att nu är inte väggarna ruttna av fukt längre, den gamla trasiga soffan finns inte kvar, det är kabel TV och internet in i alla lägenheter och dessutom ett rum till på c:a 10 m2 och då blir det lite dyrare.
Hans sista mejl till mig i augusti var: "Anders dina priser är helt åt skogen, vem som helst kan hitta ett boende t.o.m med havsutsikt till ett pris mycket lägre än ditt".
Jag svarade att jag bott här i ett år (ljug ljug) och på alla de olika hotell och beachresorter jag bott på fanns det inget med så låga priser som han påstod. Men självklart önskade jag honom lycka till, trevlig semester och att han är välkommen om han ångrar sig. jag hoppades faktiskt att slippa gnällspiken.
Döm om min förvåning då jag öppnade hans mejl i morse.

Hello Anders
I am in cebu and will be arriving in dgte today.
as i mentioned i am often in dgte, perhaps 4 months a year
I have a number of options for lodging but I would like, if possible, to give your place a try even though the price was more than i wanted to pay
If available may i rent the one bedroom apt we spoke about on a daily rate of 1000?
just so i can get a feel for staying there?


"Surkalle" vill plötsligt bo på vårt svindyra ställe, fast han har massor av olika ställen att bo på.
Det blev en överraskning för oss och lägenheten var ju inte klar ännu.
Vi krängde på oss speedbyxorna och drog till stan för att fixa allt det sista.
Vi köpte tavlor, diskborste, krokar, tallrikar, glas, knivar, korkskruv och en massa sånt plock.
Elektrikern fick sätta upp de sista lamporna och målaren finlirade lite här och där.
Svetten rann och vi var inte klara förrän kl, 7 ikväll trots att vi inte hann äta lunch.
Det blev ju så snabba puckar så internet och Tv blir intstallerat först imorgon.
Hoppas gubbskrället blir nöjd för han har ju fått vår stora och fräschaste lägenhet fast priset vi diskuterade gällde en liten.
Lägenheten är uthyrd från 14 oktober så surkalle får flytta till en mindre sedan om han vill bo kvar hos oss som är så dyra.....
Då vi slängde oss i väg till stan för att handla så hamnade vi på Lee Plaza, det stora varuhuset mitt i stan. De är billiga på det mesta och de har nästan allt.
Då vi fick bilen lastad så försvann Prescilla för att kolla om vi vunnit på kvittolotteriet. Hon var borta hur länge som helst så jag trodde nästan att något hänt. Och det hade det!!! Då hon kom såg det ut som hon vunnit alla priser på tivolit, hon hade famnen full av kassar och ballonger och hon smajlade och sa: Vi har vunnit 27 priser!
Vi hade vunnit en massa småsaker, galgar, ficklampa, tallrikar, ballonger o.s.v.


Storvinst!!

Man kan vinna motorcykel eller gasspis och lite finare prylar också och så som vi handlar så får vi ta det nästa gång.

Eftersom det blev övertid på jobbet idag så blev det kolmörkt innan vi skulle köra hem. Är det något jag ogillar här så är det just mörkerkörning. De har nästan inga gatlysen och motorcyklarna har mycket ofta inga lysen. Många bilar har bara ett lyse så man tror att man ska möta en motorcykel men så är det en bil.
Vi är nog rätt så säkra i våra jättestora bil men man är livrädd att man ska skada någon annan.
Vår väg hem till Zamboanguita är i Filippinska mått kanonbra, det är få vägar som är så fina. Här använder man ju inte bara vägen att köra på utan den är mötesplatsen för folk, barnen leker där och man kan parkera sina djur där ibland. Dessutom torkar man ris och majs på en filt vid vägkanten så att inte det ska mögla.
Då man kör här måsta man alltid vara mycket vaksam och verkligen ha koll vad som händer på och vid sidan av vägen.
Tur man är en sån fantastiskt bra förare och den enda incident jag råkat ut för var när jag körde på en kalv. Men det var faktiskt inte mitt fel för jag kom från höger, det borde den väl fatta, kalvjäveln..........

1 kommentar:

  1. kalv frikase på meny några veckor, och lite fina tofflor av skinnet?
    ha det gott, önskar ägghandlarn.

    SvaraRadera