fredag 23 september 2011

En Världsmästare gör ingen sommar, men 3?

Surkalle checkade då in härom kvällen och jag träffade honom igår morse. En Psykiatiker från New York och han verkade jättetrevlig.
Han berömde oss för de fina lägenheterna vi hade och han ville stanna till den 12 Oktober. Surkalle från alla mejl stod där och smilade o pratade med len röst och ville visa att han inte alls var så sur som det stod i mejlen.
Men jag tror det är något lurt, han är säkert en gnällis. Men även gnällisars pengar är välkomna in i vårt företag så det är bara att "tie a knot of the fist in the pantspocket" som vi engelsktalande brukar säga.
Jag sa till honom att han var vår första gäst i nya barren så han får höra av sig om något saknas.
Då vi åkte hemåt vid femtiden så började det att regna och det regnade ännu då vi gick o la oss vid 10.
Jag har har sänkt vattennivån i poolen med 15 cm så filtreringen ska bli bra och för att det då blir 5000 liter vatten mindre att klorera.
I morse då jag vaknade hade poolen svämmat över. Den är c:a 50m2 så det måste ha regnat minst 7500 liter i poolen. Här kan det verkligen regna då det regnar.
Vår trädgådsmästare har planterat en ny palm i morse och jag gillar verkligen såna palmer med sådan bakgrund.

Denna vy ska mina ögon plågas av varje morgon.....

Då vi kom till VP idag så träffade jag den trevlige psykiatikern och han stod med en lapp i handen med sina små klagomål: Air con i vardagsrummet lät för mycket, vakten hade spelat musik mitt i natten. Jag visste väl att det är en gnällspik som gömmer sig bakom psykiatikermasken. Kanske har jag fel men som sagt så länge han lämnar sina pengar till mig så är han väl ok.

Jag tycker ju att det är jävligt roligt att spela poker, både på internet och öga mot öga med motståndarna. Jag har frågat runt lite grann om det finns något Casino eller Pokerklubb här och det jag fick fram i våras då jag var här var ett namn på en som spelade poker. Rick, heter han och han skulle enligt ryktena även äga ett antal lägenheter som han hyr ut. Jag har hans telefonnummer och tänker ringa honom då allt lugnat ner sig.
Förra veckan träffade jag en svensk som visste var dom brukar spela lite ibland så han lovade att höra av sig nästa gång.
Idag då vi satt o åt lunch hör jag en konversation mellan 2 amerikanare bakom ryggen . Jag hör att de pratar om poker, och samtidigt som jag smyglyssnar lite så säger Prescilla att det står på ryggen av T-shirten på den ena om 30 lägenheter att hyra i Zamboanguita.
Rick som jag hört pokerrykten om spelar ju poker och äger lägenheter i Zamboanguita.
Jag tar upp min telefon och ringer upp "Rick Poker" som det står i min telefonbok. Han med T shirten börjar då att gräva i fickan efter sin lur så jag stänger av.
Jag vänder mig om och frågar om det är han som heter Rick, äger lägenheter och spelar poker och han svara med Yes, yes,yes.
Så jag presenterar mig och ursäkter att jag avbröt deras samtal. Han sa att det gör inget, de skulle äta lunch tillsammans men hans kompis skulle iväg något ärende först.
Polaren gick och Rick satte sig vid oss och jag frågade en massa om pokern. Han berättade att de lirar varje torsdag hos Dumagutets svar på X:et. (pokerkompis som håller i visby pokerklubb). X:et fixade turneringar och cashgame, han hade kloka pokerbord med dealers. Kaffe o läsk samt sandwich var gratis men självklart tog de en liten avgift då man anmäler sig, och rake vid cashgameborden.
Rick berättade att han inta spelade så mycket längre men hade klarat sig hyfsat vid pokerborden genom livet. Nu visste ju jag redan att han är ruggigt vass och har spelat ihop till sina lägenheter vid pokerborden så han var bara lite blygsam.
Han berättade att en ung svensk vid namn Sebastian brukar att vara med.
Han lever på sitt pokerspelande och spelar sådär en 8 bord samtidigt på internet.
Kompisen han skulle äta lunch med heter Brad Daughtery och han brukar vara med ibland och spela. Han berättade också att Brad var den första spelare som vunnit en turnering med 1 miljon dollar i första pris, WSOP 1991.


Daugherty was awarded the first ever World Series of Poker $1,000,000 prize when he won the bracelet in the main event at the 1991 World Series of Poker. He made another deep run in the WSOP main event in 1993, finishing in 9th place.

Vi skulle iväg så jag hann inte berätta att jag vann DM på Gotland 2009 och var fyra i Gotland Open en gång men det ska de få veta vid pokerborden då det blir dags.
Man vill ju inte skryta men jag har också fina meriter, listan kan bli lång: 7:a i Stånga i en 50 kronors-turre, 5:a i Fårösund och så vann jag en månadstävling på klubben.
Jag ska nog lära de där amrisarna hur riktig poker ska spelas.
Innan vi gick nämnde Rick att 2 spelare till med WSOP armband brukde vara med och spela.
So what??? Spelar det roll hur många man lär samtidigt?

1 kommentar:

  1. Bara tjejer pratar om armband... Frågan är om de kan sänka20 bärs och fortfarande spela klokt?

    huggormen

    SvaraRadera