tisdag 13 september 2011

E bananerna fina?

En vanlig dag för oss Filippinare, vi åkte mellan olika butiker för att hämta material till våra arbetare och för att fixa prylar till lägenheterna.
Vi småfixar mest i den första lägenheten, det mesta är redan köpt till den, utom lite köksprylar. Om någon vill hugga in på den med kort varsel så är den klar på en dag. Den andra lägenheten är nästan klar den med och det är ju då vår arbetsinsats behövs. Så snart arbetarna är ute så börjar vi installera köksutrustning och möbler o.s.v.
Ibland undrar man hur de orkar arbeta i denna värmen, jag gör inte många knop men ändå blir man slut av värmen.
På hemvägen stannade vi på en mindre marknad, vi har åkt utanför den varje dag och tänkt stanna till många gånger.
På denna marknad har de mest frukt o grönsaker så vi gick där ifrån med några kassar.
Vi köpte även 3 bananpalmsplantor för 100 pesos som nu är planterad i trädgården, återkommer säkert då det är skördetider.



Fruktansvärt mycket frukt!

Vi hittade även Magnus Bolin´s filial i ett hörn. Han är driftig den mannen och att Gotlandsägg har nått ända hit är imponerande.



Magnus personal?

Det kom en lastbil med arbetare som var på väg hem då vi var på väg till bilen, de kan verkligen samåka.... Jag tror inte det finns några som helst regler för hur många eller hur mycket man får lasta. Och lasta kan de, otroligt att se ibland.



Får säkert plats några till.....

Per meljade till mig härom dagen om ett ställe nära Dumaguete som var utlagt som säljobjekt på blocket. http://www.blocket.se/vi/35941701.htm
(kanske Carina eller Ricard kan lära mig lägga upp länkar då de kommer om en månad)
Jag visste vart det låg, vi kör förbi det varje dag så på hemvägen ikväll stannade vi till där.
Stället ägdes av 2 bröder från Landskrona och den ena var hemma. Han bjöd på kaffe och visade oss runt. Det verkade vara en trevlig prick men han var nog på lyset lite grann (kl,5) och skröt gärna om hur bra byggare han är. Det är han kanske oxå jag är inte man att bedömma. Kul att träffa lite svenskar i.a.f. han fick mitt kort och lovade att nästa gång svenskgänget i stan ska spela poker så ska jag bli inbjuden. Efter att man har blackat dem så blev det väl bara en gång, så sen får man väl blacka tyskar eller engelsmän. (lol).
Landskronabröderna var byggare berättade han och de åkte runt o byggde hus. De hade redan köpt mark i en mindre stad i närheten och tidigare hade de byggt i Sverige, Tyskland, Thailand och nu här. Stället var väl fräscht men har man byggt bambuhus så är nog 2 miljoner svenska kronor lite i överkant. Men men sista dåren är säkert inte född ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar