fredag 2 september 2011

Asiatiska rekordet slaget.

Återigen en mycket varm dag hos oss, solen har stekt oss hela dagen och det känns på flinten att den den varit där. Vi har haft 3-4 såna dagar i rad nu med mycket varmt och stekande sol.
Vi packade bilen tidigt i morse för att återigen fortsätta med möbelflyttandet och kylskåpsbärandet idag. Alfred, Lina och Emil var med idag oxå.
Vi fick en leverans av 8 spisar som skulle fördelas på 2 våningar, som tur var fixade de som levererade spisarna själva bärandet.
Jag personligen tog ner en platt-TV från baren och skruvade av en hänglåsbygel från en dörr. Det räckte för att jag skulle slå det Asiatiska rekordet i svettdroppar, det var t.o.m. så jäkligt att på lunchen fick vi svänga förbi ett varuhus för att köpa 3 mindre handdukar extra till min panna. Skjortan jag bar var för övrigt totalt dyngsur.
Av de 4 lägenheterna på bottenvåningen i huvudbyggnaden så har vi hittills bara varit inne i 3, den fjärde lägenheten hyrs av en amerikan som är på besök i hemlandet några månader. Vi vill ju gärna fixa till den med då vi ändå håller på så jag har sökt honom i USA för att få tillstånd att gå in och flytta på hans prylar medans vi renoverar. Han kommer tillbaka 5 oktober och då är vi sedan länge på nästa våning.
Jag fick tag i honom i början av veckan och idag kom en vän till honom med nycklar så vi kunde rensa ur lägenheten.
Fy fanken vilken äcklig lya!!!
Som i de andra lägenheterna så luktade det lite fukt från träväggarna men det är ju sånt vi fixar till. Men han verkar vara en samlare av gamla flaskor, kassar, kartonger o annat skit. Vi slängde en hel del av hans "Sopor" så han kanske blir sur då han kommer tebax. Vi ska byta Tak och måla om väggarna och även lägga nya klinkersgolv, men man kanske ska strunta i golv för han kan inte ha sett sina golv på mycket länge. Han ska även få en spis och en köksfläkt och hoppas han åtminstone säger tack då han återvänder från USA, för vi har ju städat hela hans barre.

På hemvägen hämtade vi upp de nya vistkorten, lämnade en bunt verifikat till bokföraren samt stannade till vid advokaten som är ansvarig för försäljningen av Lägenhetshotellet. Hon behöver pengar till lagfarten så totalt ska vi slanta 600,000 pesos till henne med en början på måndag av 200,000.
Det går åt en hel del pengar fast att allt är billigt men jag vill fortfarande påstå att det kommer att bli riktigt bra då allt är klart, och det viktigaste av allt är att vi är fullt sysselsatta och arbetar igen. Det känns ibland som det nästan är för mycket, men det betyder ju att allt är som det ska vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar