söndag 25 september 2011

Födelsedagskalas!

Igår fyllde Prescillas brors dotter 2 år så vi var inbjudna till kalas i Tanjay, Prescillas födelsestad. Vi startade tidigt för det tar c:a 1,5 timmar att komma dit och vi skulle dessutom hämta några på vägen.
Tanjay är ingen stor stad och Prescillas föräldrar bor c:a 5 km utanför.
För att komma till deras hus får man parkera ute på vägen och vandra de sista 400m. Har man otur, som vi hade denna gång, så har det regnat de sista dagarna och då är stigen dit lerig och hal.
Marken på vägen till föräldrarnas hus ägs av någon annan och de vill inte sälja så att det kan bli en mindre väg till huset. Så det är bara att promenera den sista biten.
De har ett fint och välhållet hus och deras hus är nog bland de bästa i området och det bor många fattiga i sina små hus som vi vandrar förbi.

Här ser vi födelsebarnet Mycka (uttalas Majka) 2år samt min favorit Aleksi 5 år.


Helstekt gris "Lechon" ingår alltid på finare kalas.
Prescillas pappa har fött upp och de har själva grillat grisen på förmiddagen. Det tar c:a 3 timmar att grilla en spädgris.
Efter lite böner för Mycka och den fina maten högg vi in på det stora buffébordet. De har alltid mycket fisk på bordet men jag är ju tyvärr allergisk mot fiskar.
Tillsammans med mig bakom bordet står Myckas föräldrar, Robert & Rosa.
Rosa bor och arbetar i Hongkong som helper till en familj och hon kommer bara hem och hälsar på en gång om året. Denna gång är hon hemma i 17 dagar och räknar med att nästa gång hon träffar sin dotter är på hennes 3-årsdag.
Hon tjänar mycket mera på att arbeta i Hongkong men hon betalar ett högt pris med att bara få träffa sin dotter och man i datorn eller telefon.

Barnens favorit är grillpinnar med mashmallows och korv.


Som desser eller ofta till eftermiddagskaffet serveras det "BUd Bud" det är en blandning av Ris och socker som rullats in i palmblad. Alla tycker det är jättegott utom den kyndiga svensken.

Pappan till födelsedagsbarnet har byggt ett eget gym hemma. Om någon vill träna lite så lånar han säkert ut det.


På hemresan var det några till som ville åka med oss så vi lastade 6 personer i bilen samt 8 till på pickup-flaket. Här får man lasta hur många som helst i/på ett fordon. Skadar man sig får man skylla sig själv.

Vid hemkomst blev det dags för V75 och spiken i nordisloppet satt klockrent. Lite oflyt då systemet behövde bantas annars hade det blivit mycket mer än bara insatsen tillbaka som blev dagens resultat.

Söndag 25 september har varit den slappaste dagen hittills sedan vi flyttade hit, en kort promenad på stranden är allt som hänt min kropp idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar