onsdag 30 november 2011

Barnfritt!!

Imorgon hämtar jag en amerikanare på flyget som ska bo hos oss i minst en vecka. Det betyder att det är fullt i alla lägenheter ett tag. Jag har en Schweizare som ska flytta ut den 15 dec och 10 timmar efter han meddelat mig fick jag en ny hyresgäst från den 16:onde. Är det så det ska vara så är det enkelt att vara hyresvärd.
Jag har varit runt och snackat med alla i lägenheterna och det är ingen som har problem med att vi snickrar på nästa våning. Så mina ovänner från Österrike är nog dumma i skallen på riktigt.
Brukar åka förbi deras krogar varje dag på väg till VP och mina mungipor pekar mer och mer uppåt för varje stol de har tom på sin skitkrog. Vissa dagar är det tur att öronen är ivägen annars hade mungiporna gått ett varv runt skallen då de har helt tomt.
Mina mungipor pekar neråt också..... För nu har den sista av mina barn åkt tillbaka till Sverige. Idag körde jag ut Fredrik till flyget och hans flyg lyfte 9,05 i morse.
Han har en enkel väg hem: Dumaguete-Manila-Hong Kong-Peking-Moskva-Arlanda-Göteborg.
De enda som inte får hända är att det blir strul i Hong Kong för då kan hela resan falla eftersom vi bokat 3 olika bokningar med olika flygbolag. Han spar säkert 75 spänn på det. Resan tar totalt 40 timmar från Dumaguete till Göteborg.
Då jag sitter och skriver detta sms:ar han till mig för att han HAR fått strul i Hong Kong. De hittar inte hans biljett från Peking till Moskva i datorn så de håller på att ringa till Moskva för att kolla om han existerar.

Igår kväll blev vi sent inbjudna till Amlan som ligger 53 km från vårt hem. Det var några släktingar till min fru som ville att vi skulle komma över för att det pågår en Fiesta i Amlan.
Då man blir bjuden dit så är det för att släkt och vänner träffas och umgås tillsammans med mat och dryck.
Vi åkte dit och jag tror att alla på ön Negros var ute i trafiken igår kväll så bilresan tog 100 minuter. Det var ingen rolig bilresa och det var nära att jag bucklat till bilen några gånger.

Lechon! Eller helstekt gris som det heter på Svenska.

På alla större partyn har man en helstekt gris på bordet. Det är ju självklart gott och här är det den kanpriga svålen som gillas mest, de har heller inga problem med fettet på grisen, det äter man gärna. Jag kan tänka mig att i Sverige börjar man med att kasta fett och svål innan grisköttet är på bordet.
Hemresan blev lite lättare, den tog bara 60 minuter för det var inte så mycket trafik. Men det är inte roligt med mörkerkörning hör. Det är otroligt många som inte har lyse på motorcykeln eller bara ett lyse på bilen. gatlysen saknas för det mesta och då man vet att det finns fordon utan lysen och gott om gående på vägen så är det svårkört. De som har lysen på sina fordon har dom felinställda så man blir ofta bländad, det gör ju det ännu svårare.
Innan jag ska ut o köra i mörker så brukar jag dricka en 4-6 öl och ett par rejäla Wiskey så man inte blir feg då man ska ta riskfyllda omkörningar.
Nä nu skojsar jag lite igen (förlåt) Men man kan dricka innan man ska ut och köra här, det är helt ok men om man krockar lite så får man lite mera problem om man är onykter.

På fredag och lördag är det dags för livepokerturnering i Manila. Jag ska försöka att kvala in till huvudturneringen som startar på Söndag.
Det ska bli jäkligt kul för jag har inte spelat en turre på 5 månader. Jag ska visa de där Manila mupparna att svenskt stål biter även här och det värsta som kan hända är att man inte kvalar in för då blir det väl att gå på något köpcentrum.
Jag är ju optimist (eftersom jag är så otroligt vass på poker) så jag har bokat hotell t.om onsdag eftersom finalbordet ska spelas på Tisdag kväll.
Är det något ni vill att jag ska handla så kan ni mejla. hihi

Fredde hörde just av sig och problemen har löst sig så nu är han på väg till nästa stop, Peking, för att vänta där i 11 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar