söndag 6 november 2011

Rundresa

Då var det dags för ännu en rundresa. Vi åkte tillbaks till Bohol tillsammans med Kenneth Wilma som har ett hus där. De hade bokat in sig på Dumaluan Beachresort, samma som vi bodde på för 2 veckor sedan tillsammans med Carina o Ricard. Vi var ju missnöjda förra gången så Prescilla och jag bodde istället på Bohol Beachclub som är ett kanonhotell. Bara lite dyrare men mycket mycket fräschare.

Riktigt sjysst strand!!!

Fredrik o Frida ville inte följa med till Bohol, de har fått låna min MC och det verkar vara så kul att de hellre stannade i Zamboanguita för att brumma runt och kolla in min Hemö. Nu åkte vi till Bohol ändå fast egentligen var huvudanledningen att visa FF runt på dessa öar.
Bohol Beachclub har en konstig regel, man får inte lov att spela på hästar om man är vid poolområdet.

Jag förstår inte varför men all "Horseplaying" är förbjuden vid poolen.

Nästa dag åkte vi en rundtur på Panglao och Bohol, huvudmålet var att kolla in de mystiska kullarna, Chocolate Hills.

1268 kullar skapade av Korall för några år sedan....

Vi var sedan på Fjärilsmuseum, kollade microapor, Jättorm samt en transvestit som tycker att Han/hon är viktigare än ormen. Hela rundresan kostade 750 pesos per person och det är lite mer än en svensk hundring så jag gjorde ett försök att spela in lite pengar på annat sätt än hästar eftersom det är förbjudet.

Den sista färden-varning!

Efter att ha spelat in ett par tusen pesos åkte vi vidare. Nästa stopp var en flodpråm med buffé och tillhörande underhållning, kanske dansen kallas för Tåklipparen?:


Vi åkte till Kenneths och Wilmas hus, de har samlat pengar för att öppna ett barnhem för de allra fattigaste barnen och det börjar bli färdigt att starta upp. De har också byggt ett bambuhus för sina egna pengar alldeles i närheten och det huset var klart. Vägen till deras hus var en av de sämsta i hela Filippinerna men vi kom fram i alla fall. Nästa dag åkte vi till ett vattenfall för att bada i strömmarna. Det var ett riktigt mysigt ställe med underbar natur. Därefter återstod hemresan.


Fräsigt värre!!

De närmaste 2 dagarna har jag inflyttning och kontraktsskrivning med nya gäster så nu kan vi börja samla till nästa resa som går den 14 eller 15 november till Boraqay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar