fredag 25 november 2011

Kräftskiva

Igår tog vi oss till Villa Prescilla för att bo över i en av våra lediga lägenheter. Det är ju Fiesta och då kan det ju passa bra att vara lägenhetsägare i byn.
Vi tog ett par pilsner vid poolkanten och snackade med några hyresgäster innan vi åkte till centrum.
Engelsmannen i en av lägenheterna har jag snackat lite fiske med och nu har han fått tag på en båt som går att hyra för djuphavsfiske. I hyran ingår det besättning och fiskeredskap så om ett par veckor ska vi iväg på en tur. Jag vet inte vad vi ska fiska för något men det verkar finnas det mesta i våra vatten så det blir säkert kul.
Igår åkte vi till en restaurang för att äta gott och fira fiestan, vi hamnade på en fiskrestaurang nera vid havet som vi aldrig varit på förut. Jag är ju allergisk mot fisk men de hade skaldjur och kött på menyn oxå.
Jag käkade Friterade räkor och en fläskkotlett. Prescilla och Fredrik käkade ostron till förrätt och Fredrik var jättesugen på att käka hummer till huvudrätt.
Här kostar en färsk hummer c:a 60 spänn.
Han beställde hummer av servitrisen och två minuter senare kom hon tillbaka och sa att hummern var slut och det enda de hade kvar var en stycken "Slipper". Hon berättade att det också var en sorts hummer.
Då tar jag den sa Fredde och seritrisen blev helt överaskad, -Ska du ha Slippern? Frågade hon och Fredde svarade japp jag tar den.
Hon försvann ut i köket och efter en stund kom kocken ut i slippers med en levande Slipper på ett fat.

Fruktansvärt ful mat, men å andra sidan är ju en gris inte speciellt snygg heller.

Kocken undrade hur den skulle tillagas och efter ett litet resonemang kom de fram till att vitlökssmak nog blir bra och så beställde vi in en flaska vitt vin att skölja ner den med. Efter en kvart kom servitrisen knallande med restaurangens sista Slipper på ett fat.

Maten är serverad!

Fredde tryckte i sig nästan allt av den 9hg stora kräftan. Jag och Prescilla smakade och det var rätt så gott och det verkade vara mycket mat innanför skalet.
Undrar om det är sådana vi ska fiska ihop med engelsmannen?
Efter maten tog vi en pedicab till parken i centrum där det mesta händer under Fiestan.
Vi fick tag på ett kanonbord alldeles i närheten av scenen och där stannade vi resten av kvällen. Det var öl, modeuppvisningar,öl, musiker,öl, miss Dumaguete,öl o.s.v. så kvällen bara sprang iväg.
Därefter vart det en tur till Villa Prescilla för att sova. Bra ställe det där "Villa Prescilla", kan rekomenderas.



Här är en liten film med våra hundar, de har roligt som rackan hela dagarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar