torsdag 17 november 2011

Krångelkrokig väg till Boraqay

I söndags morse åkte vi till Manila, det gick snabbt och enkelt. En timme + några minuter och sedan var vi på plats. Vi började med att direkt gå på den klassiska taxiblåsningen och betalade ungefär 2,5 ggr för mycket för taxin.
Sedan blev det besök på några rejäla shoppingcentrum för Fredrik och Frida medans jag och Prescilla besökte hennes syskon.
Efter 2 nätter var det då äntligen dags att åka till Boraqay, ett av de finaste ställena i hela Filipinerna.
Flyget skulle gå 15,35 och vi var där i god tid.
15,15 ropade de ut i högtalarna att vårt flyg var försenat c:a 20 minuter och 5 minuter senare började de att borda.??
Vi uppfattade först inte vad de sa i högtalarna men snart gick det upp för oss att det var oväder i Caticlan, platsen där flygen landar då man ska till Boraqay så vi får åka till Kalibo istället och sedan med buss.
Ok, det gör väl inte så mycket sa vi och tänkte att vi kommer iaf fram.
Halvvägs till Boraqay kommer kapten med ett meddelande att det är ingen idé att släppa av oss i Kalibo för det har varit en landslide och då kunde vi inte komma någonvart iaf så han tar oss tillbaka till Manila.
Se där fick man lära sig ett nytt engelskt ord idag med. Landslide är ett jordskred som sabbat vägen vi skulle bussats på.
Tillbaka i Manila fick vi köa i 2 timmar innan vi fått tag på nya biljetter till nästa dag samt Taxi.
Vi åkte till ett hotell för natten som vi fick betala själva eftersom flygbolaget inte kan hjälpa dåligt väder.
Nästa dag 15,35 var det dags för ny avgång och nu verkade allt att funka. Vi klev ombord i tid och flyget lyfte med bara en liten försening.
efter 45 minuter rapporterade kaptenen om väderleken i Caticlan, det regnade litegrann och om 12 minter landar vi.
2 minuter senare kommer han tillbaka och säger att det är skitväder i Cataclan så flyget kommer att landa i Kalibo istället.
20 minuter senare landade vi i Kalibo och sedan blev det buss i 2 timmar till Caticlan.
Jag tycker inte om att flyga, har ju varit flygrädd hela mitt liv men det funkar rätt bra nuförtiden. Efter igår så är jag nog bussrädd istället, busschauffören körde som en dåre på kringelkrokarvägar upp o ner i bergen på en väg som var "landslidad" igår.
Som ni förstår har jag överlevt och efter bussen blev det 10 minuter båt samt ännu en idiotbussresa på själva Boraqay innan vi var framme vid hotellet.
Boraqay är otroligt fräscht ställe så det är värt mödan att resa hit, hoppas hemresan blir enklare annars missar Frida sitt flyg hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar