söndag 29 januari 2012

Filippinska Nyheter!!!

Här kommer veckans Filippinarnytt!

Nyheter:
Arbetet med stranden går vidare, inte i en rasande fart men ändå framåt. De packar cement, stenar och armeringsjärn för fullt. På grund av tidvatten pågår arbetet varje dag från fyratiden på morgonen till sen eftermiddag kväll.


På Storbygget Villa Prescilla går också arbetet framåt, i veckan som kommer ska 3 gäster checka ut och bara en flytta in så är någon sugen på en kvart i centrala Dumaguete är det bara att höra av sig till nyhetsredaktionen.
Vår nu återkommande gäst som en gång kallades för "gnällkalle" i min blogg är en av gästerna som ska flytta ut imorgon. Han har nu bott hos oss 2 gånger och idag fick jag så mycket beröm av honom att allt var så otroligt bra hos oss.
Antingen beror det på att vi är så bra eller också beror det på att hans bästa kompis i Dumaguete "Barry" också är vår braiga kompis samt den man vi köpte huset av.
Är man kompis med Barry så älskas man av gnällkalle verkar det som.

Hundvalpen Lucky är inte längre en hundvalp eftersom hon idag fick sin första menstruation. Hon tituleras numera "hundkvinnan Lucky".
Chico den lille charmören har på grund av sin låga ålder inte riktigt fattat vad det är som luktar så gott utan han har idag gjort ett flertal extra besök till matbacken men ej funnit var doften kommer ifrån.

Hundkvinnan Lucky!!

Sport:
I en gigantisk pokerturnering idag, söndag gick den mycket duktiga pokerspelaren "skitsnygg" därifrån med första priset. Det var hela 9 spelare som ställde upp hemma hos Carlos och trots det mycket tuffa motståndet blev det Svensk seger. Förstapriset uppgick till hela 6100 pesos.
SkitSnygg var i segerintervjuerna efteråt speciellt nöjd med denna seger eftersom det var genrepet inför nästa veckas större turrar i Cebu.
Skitsnygg är ju redan kvalificerad för main event i cebu och ska nog räknas in bland favoriterna. Om han är favorit att åka ur först eller att vinna hela turren fick nyhetsredaktionen inte reda på idag.

Skvaller:
Lite skvaller från Negros.
Enligt väl initierade källor har ryktet gått om han som går under smeknamnet "Äckelamerikanen" i min blogg. Ryktet säger att han inte har bytt sina lakan någon gång under de 3 månader som gått sedan han kom tillbaka från USA. Ett antal flickor har varit på små hemliga besök och man kan ju då förstå varför de inte kommer tillbaka.
Egentligen är det konstigt att de kunnat gå därifrån eftersom 3 månader gamla lakan borde väl fungera som flugpapper med klister på, eller????

Araben som bodde hos oss i en månad och drabbades av en stöld går det också snack om. Elaka tungor berättar att han kan ha haft damer på rummet men inte givit den ersättning som utlovats och att damen då själv tagit med sig vad hon ansett sig ha rätt till. Men det är ju bara rykten som sagt.

Winston, vår engelsman på långtidskontrakt har nu skaffat sig ännu ett långtidskontrakt eftersom han i veckan förlovade sig med sin sambo från Thailand.

Och så Vädret:
Det har den senaste veckan varit lite mulet och tråkigt från och till. Värmen har såklat varit där hela tiden men inte så mycket sol som man vant sig vid. Några regnskurar har det också varit mellan varven. Vi går nu in i den varmaste perioden på året och fram t.o.m. April ska svensken i Zamboanguita svettas som aldrig förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar