lördag 1 oktober 2011

Rea i huset och en rysarspik till V75.

Igår var vi bara en kortare stund Dumaguete och Villa Prescilla.
Prescilla mamma och bror med familj mötte oss där och skulle sedan följa med oss till Zamboanguita.

Det syns vilket svenskt bowlinglag Robert hejar på i.a.f.

De hade med sig en 14-årig tjej som heter Rea och vi har lovat att ta hand om henne. Hon kommer från en mycket fattig familj och hennes mamma dog i cancer för några år sedan. Hon har växt upp som granne med Prescillas föräldrar i Tanjay.
Meningen är att hon nu ska bo hos oss så att vi kan stötta henne genom Highscool och College. För oss är det en mycket liten kostnad men för henne kan det betyda hur mycket som helst.
Rea är mycket tystlåten och blyg och det är en stor omställning för henne att komma och bo hos oss istället för hos sin pappa. Reas syskon har redan flyttat hemifrån sedan tidigare.

Rea badar tillsammans med Roberts dotter.

Här badar man alltid med kläderna på, man ser sällan en Filippinska i bikini och även de flesta grabbar har en tröja på sig.

I eftermiddags var det fullt pådrag på stranden nedanför vårt hus. Det var flera familjer från småhusen runt omkring oss som samlats för att fiska.
De lägger ut ett nät från ett par båtar utanför och sedan hjälps alla åt att samla ihop nätet och dra in det mot stranden. På så sätt får de en massa småfiskar "spigg". De saltar fiskarna och gör en inläggning i ättika och käkar spiggen ihop med ris.
Prescillas mamma köpte lite grann av dem så vi hade spigg till kvällsmat oxå.

Spigg på gång!!

Det är lördag även på Filippinerna och V75:an ser ju genomtråkig ut med en massa oslagbara favoriter.
Jag tippar som vanligt efter stora kovor så dagens spik blir Kaffir Face i Sjätte loppet.
Vilken dåre tänker nog många, men passa er för det kan bli en rik dåre om alla hästar håller tungan rätt i mun..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar