fredag 14 oktober 2011

Housewarming

Renoveringen av lägenheterna går vidare vi kör nu för fullt med den 5:e lägenheten, med tvättstugan samt med ett litet rum som ska bli "Caretakerns" bostad.
En vecka till så ska de vidare till våning 2 för att producera 4 lägenheter till. Uthyrningsläget är som förut och inga nya gäster på gång ännu.
Bilder börjar nu att hamna på hemsidan www.villaprescilla.com Klickar man på lägenhet 12,13 eller 14 dyker de upp bilder på dessa.


Största lägenheten (75m2)fixas.

Idag lördag ska vi ha Housewarming eller Houseblessing som det mera kallas här.
Det går till som så att man bjuder in vänner och bekanta på en bit mat vid lunchtid. En präst ska sedan tillsamman med Mig och Prescilla gå runt med ett tänt ljus i alla rum och på så sätt blir vi och huset skyddat från en massa olyckor och sjukdomar.
Vi har en cateringfirma som fixar maten och så har vi själva handlat en hel dryck.
Jag tror att det mesta av drickan blir kvar, iaf Vin & Öl. Man dricker mycket sparsamt här och alla går hem tidigt p.g.a. långa resor tillbaka hem och för att mörkret kommer tidigt. Vi har bjudit in alla till 11,30 och min fru säger att alla gått hem innan 3.
Hade det varit i Sverige så hade det varit precis samma sak fast AM istället för PM som här.

Förberedelser pågår!



Just nu då skrivandet pågår så sitter mina barn Ricard & Carina tillsammans med Josefine och Nathaniel på flyget från Quatar till Manila. De ska hälsa på här i 2 veckor. Vi skulle haft Housewarmingen efter att de anlänt men hittade ingen dag som passade så tyvärr missar de partyt.
De är säkert trötta efter 24 timmars resande så det kanske är lika bra.
Vi ska ut och resa med dem i 7 dagar till några andra öar runtomkring, det ska bli roligt. Hoppas vi får vädret med oss, idag är det iaf strålande sol och redan 27g varmt kl.8 på morgonen.
Då de åker hem kommer min äldsta son tillsammans med Frida och då blir det nya resor.
Jag kommer säkert tillbaka med info om Housewarming och reseberättelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar