torsdag 23 februari 2012

Det växer i trädgården.

Vi åkte en sväng till Tanjay igår för att hämta Prescillas mamma och brorsdotter. Prescillas bror, Robert, kom då med ett helt lass av orkideér som vi fick att plantera i vår trädgård. Prescillas mamma är något av expert på hur man planterar och sköter om dessa dyra växter så det var perfekt att vårdaren också följde med våra nya plantor hem.

Robert lastar Orkideér.

I Sverige får man ju betala skyhögt för dessa plantor så det är ju roligt att få odla dem i sin egen trädgård istället.
Roger fick hjälpa mamman att plantera hela eftermiddagen. Man gräver inte ner dem i jorden utan man tar ytterhöljet på en cocosnöt och torkar det så de blir som fibrer.
Sedan knyter man upp dessa på en gammal torr stock med plastsnöre, planterar orkideérna i fibrerna och vattnar/duschar dem varje dag.

Stock med Orkideér.


149 kr på ICA Maxi?

Vi fick också ett par cocosnötter som håller på att gro, de ska planteras i trädgården så att min utsikt även i framtiden kan bestå av Palmträd.
Egentligen borde man ha fått nog av nötter då man ätit lunch tillsammans med Jocke, X:et och Perra varje dag innan man åkte hit men jag saknar ju mina polare lite grann så cocosnötterna påminner en i.a.f. om kompisarna där hemma.

I poker kallas de oslagbara korten för nötterna. Så här ligger väl AA då?

I senaste besöket på Robinson, (Nej vakten sköt inte mig) tog jag lite bilder på deras lösviktsdiskar.
De säljer all sorts fisk där, även levande i akvarium, där väljer man den man vill ha. Färskare än så kan det inte bli. De har även en hel del lustiga fiskar som man inte har en aning om vad de heter.
Då man beställer sin fisk så styckar de upp den efter önskemål.
Filippinerna består av 7107 öar så det finns en hel del vatten runt om dessa och utan fisken skulle nog halva befolkningen svälta ihjäl. Som alla förstår är just fisket mycket viktigt för landet.

Påminner en än en gång om luncherna i Visby....

De har också en stor lösviktsdisk där man blandar ihop sin egen sallad. Inte med grönsaker som i Sverige utan här är det alla möjliga sorters frukt skuren i små bitar som ligger i skålarna.
Disken med kycklingdelar i lösvikt är c:a 7 meter lång och där hittar man kycklingdelar styckade på alla möjliga sätt. Man tar en tång och plockar själv ihop vad man vill ha.
Likadant med kött, man tar en tång och plockar från den 12 meter långa disken med kött i lösvikt.
De har också en avdelning med korv i lösvikt, det finns nog 30-40 sorters korv och jag tror att alla har konstskinn. Det ser ut som korvarna är inrullade i plast. Man plockar själv och personalen hjälper en med priset.
Här behöver man bara en underkyld disk, ingen datummärkning och inga hostskyddande glasrutor. Och konstigt nog så lever fortfarande folk............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar