tisdag 28 februari 2012

Det är hårt att vara Pokerspelare i Filippinerna.

Det var stor månadsfinal i Söndagskväll på en av de pokersiter jag brukar spela.
Ja, eller söndagkväll, det är ju bara för den fina befolkningen i Europa och de som ligger i dessa tids-zoner.
Då man är Asiat så startar de bättre turneringarna kl.4 på morgonen bara för att det är prajmtajm för Europa. Det spelar ingen roll på vilken poker-site man kollar in på så är det likadant.
Jag tycker ju det är konstigt för om man kollar in på ett kasino var som helst på jorden så är det ju fullt av asiater där, och då borde det ju finnas pokersiter som inriktar sig på denna målgrupp.
Jag har snackat ett par gånger med ägaren till en asiatisk pokersite och det stora problemet för dessa här i asiaen är att man inte använder kreditkort på samma sätt som i Europa och Nordamerika.
Tråkigt för mig eftersom alla turneringar som går på den tid jag helst spelar blir en massa turbo turneringar och kval bara. Alla bra turrar startar på natten mellan 2 och 4, men är det sommartid så startar de ännu en timme tidigare.
Jag lyckas nästan varje vecka kvala in till 2-3 turneringar som oftast startar klockan 4 på morgonen. Så det är bara att smyga upp och brygga kaffe ett par timmar tidigare än andra dagar, hur man nu kan smyga då man har 2 hundvalpar som ännu inte kan klockan.
I söndags kväll svensk tid var det dags igen, jag var inkvalad till månadsfinalen på en sajt som heter Donkroom. Och min speltid blev ju då klockan 4 på måndags morgonen.
Turneringen startade och jag fick tjatta lite med Jocke och Perra som spelade en turnering på en annan site. De gick och lade sig och sa godnatt till mig samtidigt som solen gick upp här.
Det gick riktigt bra för mig i turneringen och klockan i Zamboanguita närmade sig 9.30. Jag låg då sexa av de 31 spelare som var kvar, 5,5 timmar tidigare var det 331 spelare med. Då kom det plötsligt upp ett meddelande på skärmen att turneringen är pausad i 18,5 timmar. Jag var alltså tvungen att gå upp 4 imorgon bitti oxå.
Man har väl troligen en idiotstämpel i pannan för nästa morgon satt jag där igen och fortsatte samma turnering som jag påbörjat ett dygn tidigare.
Jag lyckades hyfsat och kom till finalbordet, åkte ur som första man och fick 700 euro i prispengar. Det räcker till ris o kyckling i många veckor här.


Massor av nya blommor blev det idag då vi var i staden och sprang på en försäljare. Vi köpte upp hela lagret så nu har Prescillas mamma fått massor av jobb.


Och så över till min tävling:
Jag utlyste en tävling om var min bild kom ifrån och jag är helt överväldigad av det stora intresset. Under de senaste två dagarna har ett svar strömmat in och vi på redaktionen är helt överhopade av arbete med detta svar.
Det är vår kulmagade med knogar i midjan och något tunnhårige och fiskpinnestekande kompis Kolle GT som inkommit med ett svar.
Innan jag går vidare med hans svar måste jag bara berätta att Kolle GT fått de 2 sista bokstäverna i sitt smeknamn för att han aldrig kan vinna någonting. GT beyder nämligen GuldTorsk, och då vi var något yngre var han en av sponsorerna då kortleken kom fram. Jag är i alla fall imponerad av hans uthållighet då han fortfarande i åldern 50+ försöker sig på att vinna tävlingar genom att gissa på min bild.
Som alla förstår har ju inte Guldtorsken rätt svar denna gång heller men eftrsom han är den enda som gissat så är han i alla fall närmast.
Här kommer en ny bild från samma ställe.

Som man kan se har bilden förändrats något.
Om någon vill försöka så går det bra att gissa. Vart är bilden tagen?

1 kommentar:

  1. Tjena, den är givetvis taget från er tomt ut mot vattnet där det nu står en mur med en färdig målning på. Baggis hälsar Tjabo

    SvaraRadera