fredag 30 mars 2012

Mördarhundarna !

Nu finns det bilder från lägenhet 24 på vår hemsida www.villaprescilla.com



Det var ju den nionde lägenheten som blev helt iordningsställd. Nu väntar vi på den 10:onde och sista av våra lgenheter att bli klar.
En Schweizare dök upp i förrgår och ville hyra, så nu har vi en till långtidshyrare det är ofta snabba puckar då en gäst dyker upp.
Vi har just nu 7 lägenheter uthyrda av de 9 som är tillgängliga och i April kommer det en gäst till. Den lägenhet vi jobbar med nu, nr 2, har vi redan flera intresserade till, och de är alla intresserade av långa kontrakt.
Eftersom vi nu bara får lov att bygga 10 lägenheter så blir det sämre med inkomster så vi får väl skaffa flera tikar och producera valpar istället :-).
Jag har en fundering på att hyra ut motorcyklar till mina gäster, många av dem hyr en MC då de är här och jag kan ju boka in en mc till dem redan då de bokar lägenhet. Jag har kollat runt lite och man kan köpa in för 38-40,ooo pesos och hyran ligger på c:a 300-350 / dag. Om man håller med nya cyklar och sköter dem väl kan det kanske bli bra.
Vi var på byggnadsnämnden härom dagen och jag presenterade en ide om att bygga tak över hela 3:dje våningen och nyttja mina 30 m2 till ett kök, en bar och några toaletter. Det var inga problem alls enligt dem så vi ska anlita en ritare så vi får en skiss att räkna på.
Nästa vecka är det "Holy week" (påsk) och då verkar allt växla ti halvfart här men sedan ska vi nog vara igång med skissandet.

Våra söta små gulliga hundar har nu fått ett öknamn av våra småfåglar i byn. De går under betäckningen "Mördarhundarna" efter att igår lyckats att överraska en stackars sparv och i sin iver att få leka med en fågel så lyckades en av dem bita ihjäl den lilla stackarn. Detmåste ha varit en klantig fågel som lät våra hundar fånga den men han fick ju sona för sitt misstag.
Det finns massor av skabbiga hundar här, många av dem har en ägare i något av de små husen längs med vägen men många är herrelösa och ser rent ut sagt för djävliga ut. Det är inte ovanligt att det ligger en överkörd hund på vägen och härom dagen var vi nästan involverade i en olycka.
Det sprang ut en hund framför bilen som låg framför oss, hunden hade en sagolik tur till att börja med för han fick bara några smällar från underredet men lyckas att undvika hjulen. Han gnällde högljutt som hundar gör då de får stryk. Jag bromsade kraftigt för att inte köra över den också och gnällande lyckades han snabbt komma upp på benen och fortsatte över gatan. Då kom smäll nummer 2, en motorcykelförare på väg åt motsatt håll hade inte sett vad som pågick och plötsligt kom hunden springande framför hans MC. Han hade inte en chans att reagera utan hunden blev påkörd en gång till. Jag såg i backspegeln att föraren lyckades hålla sig på cykeln i upprätt läge men hundstackarn lågg stilla på rygg med benen rätt upp. Han hade nog korsat vägen för sista gången den stackarn.

Från och med idag och 2 månader framåt är det sommarlov här på Filippinerna. Vår inneboende Rea ska åka hem till sin pappa ett tag sedan får vi se om det blir någon sommarklass för henne.

Vädret är som varmast nu och varmare ska det bli.
De senaste 3 kvällarna/nätterna har vädret betett sig lite konstigt. Varmt, soligt och vindstilla på dagarna för att efter 9 på kvällen plötsligt blåsa upp rejält kombinerat med spöregn. Det pågår 1-2 timmar sedan är det lugnt igen. Jag kollar på vattennivån i min swimmingpool och nog har det ramlat ner 100mm de sensate 3 kvällarna tillsammans.

Vår verandatrappa och räcket runt verandan var gjort av trä och har redan blivit så förstört av regn, sol och vindar så vi har bestämt att byta ut det mot klinkers, cement och små keramikpelare. Bilder kommer då det är klart och så här ser det ut idag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar